Arabské recepty:
Bramborová pita, syrové brambory nastrouháme nahrubo, přidáme 2 vejce, sůl, mletý pepř a vegetu...
Hummus se karamelizovanou cibulkou, cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do dvojnásobného množství vody...
Arabský hummus, cizrnu propláchneme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody...
Hummus s červenou řepou, neoloupanou řepu uvaříme nebo upečeme v troubě...
Salát z cizrny a hummus, namočenou cizrnu uvaříme, ke konci vaření přidáme do vody sůl...
Domácí falafel, cizrnu scedíme a v míse rozmačkáme vidličkou...
Falafel z červené čočky, do hrnce nasypeme čočku, přidáme nastrouhaný česnek...
Tahini, předehřejeme si troubu na teplotu 180°C...
Falafel z čočky kterou necháme bobtnat přes noc ve studené vodě...
Jablka s mandlemi a jogurtem, mandle nasypte do pečící nádoby z varného skla...
Sezamová pasta s lilkem, semínka nasypte do mixéru a mixujte...
Jehněčí kebab maso promíchejte s olivovým olejem...
Kari s lilkem a cuketou, cibuli nakrájejte nadrobno...
Egyptský foul, susene boby namocime pres noc do vody...
Koshari, čocku, rýži a těstoviny uvaříme doměkka...
Arabský falafel z cizrny, cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a poté ji necháme 60 minut povařit...
Kuskus s dušenou mrkví kterou očistíme a nakrájíme na kolečka.
Kuskus s kuřecím masem podáváme ozdobený lžičkou zakysané smetany.
Arabský pita chléb, smícháme všechny suroviny a vypracujeme tužší těsto...
Kuskus s brokolicí a sýrem, do vroucí vody vložte růžičky brokolice, přidejte lžičku sody...
Arabské recepty zahrnují pochoutky z národních kuchyní 22 arabských států.
Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.