Egypt

Jehněčí kebab

Jehněčí kebab je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Množství na 6-8 porcí: 1 jehněčí noha (vykostěná a nakrájená na větší kusy), 175 ml (3/4 šálku) olivového oleje, 3 cibule (nakrájené na jemno), 5 ml (1 lžička) sušeného tymiánu, 1 stroužek mletého česneku, 125 ml (1/2 šálku) šťávy z citrónu, 15 ml (1 polévková lžíce) namleté petržele, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Jehněčí maso promíchejte s olivovým olejem a vložte ho do kameninové nebo velké skleněné mísy. Přidejte ostatní suroviny, důkladně promíchejte a nechte marinovat 5-6 hodin. Po této době maso vyjměte, do sucha otřete a napíchejte na jehlice. Opékejte ze všech stran na rožni na ohni nebo na žhnoucích uhlících 4-5 minuty. Podávejte s bílou kořeněnou rýží.

Další recepty a články:

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.

Ayran pochází z Turecka.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Kafta v pite dochucená tahini.

Arabská káva z džezvy.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Egypt

Jehněčí kebab je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Velká Sfinga je socha lva s lidskou hlavou.

Marsa Alam vděčí za rozkvět vybudovanému letišti.

Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základ náboženství.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů