Egypt

Sezamová pasta s lilkem

Sezamová pasta s lilkem je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Množství na 6 porcí: 1 středně velký lilek, 125 ml (1/2 šálku) sezamových semínek, 25 ml (2 polévkové lžíce) šťávy s citronu, mletý pepř, sůl, 2 stroužky česneku (rozdrcené), 1 malá cibule (nasekaná), 25 ml (2 polévkové lžíce) olivového oleje, 15 ml (1 polévková lžíce) nakrájené natě petržele

Postup přípravy:

Sezamová semínka nasypte do mixéru a mixujte, až se vytvoří pasta. Lilek propíchněte a 45 minut pečte v pekáči v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C, až změkne. Poté nechte vychladit, odstraňte slupku a dužinu rozmačkejte vidličkou. Přidejte sezamovou pastu, česnek, citronovou šťávu, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte, vložte do servírovací misky a nahoru nalijte olivový olej. Posypte cibulí a petrželí a podávejte s pita chlebem.

Další recepty a články:

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.

Ayran pochází z Turecka.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Kafta v pite dochucená tahini.

Arabská káva z džezvy.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egypt

Sezamová pasta s lilkem je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Velká Sfinga je socha v podobě lva s lidskou hlavou.

Marsa Alam vděčí za svůj rozkvět letišti.

Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základ egyptského náboženství.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů