Koshari je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 1 hrneček čočky, 1 hrneček kolínek, 1 hrneček rýže, 2 střední cibule, loupaná rajčata, 5 stroužků česneku, olivový olej 1 dl, ocet, sůl
Postup přípravy:
Základ jídla (směs):
Čocku, rýži a těstoviny uvaříme doměkka.
Na olivovém oleji opražíme do křupava cibulku (najemno nakrájenou).
Omáčka:
Na trošce oleje dusíme rajčata z plechovky na velmi drobno s nakrájeným česnekem. Jakmile se rajčata rozvaří (vznikne nám tak hustá omáčka), přidáme dvě polévkové lžíce octa, dále přidáme sůl a mletý pepř.
Na každý talíř naložte porci směsi (vařená čočka, těstoviny a rýže), polijte ji omáčkou a nahorou přidejte křupavou osmaženou cibulku (také můžeme před podáváním posypat mletým římským kmínem).
Podávejte s rýží.
Další recepty a články:
Sýr labneh podávejte se salátem.
Kafta v pite dochucená tahini.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Arabská káva z džezvy.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Ayran pochází z Turecka.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Koshari je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě základem náboženství.
Velká Sfinga je socha, která představuje lva s lidskou hlavou.
Marsa Alam vděčí za rozkvět nově vybudovanému letišti.