Egypt

Koshari

Koshari je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Množství na 4 porce: 1 hrneček čočky, 1 hrneček kolínek, 1 hrneček rýže, 2 střední cibule, loupaná rajčata, 5 stroužků česneku, olivový olej 1 dl, ocet, sůl

Postup přípravy:

Základ jídla (směs):
Čocku, rýži a těstoviny uvaříme doměkka.
Na olivovém oleji opražíme do křupava cibulku (najemno nakrájenou).

Omáčka:
Na trošce oleje dusíme rajčata z plechovky na velmi drobno s nakrájeným česnekem. Jakmile se rajčata rozvaří (vznikne nám tak hustá omáčka), přidáme dvě polévkové lžíce octa, dále přidáme sůl a mletý pepř.

Na každý talíř naložte porci směsi (vařená čočka, těstoviny a rýže), polijte ji omáčkou a nahorou přidejte křupavou osmaženou cibulku (také můžeme před podáváním posypat mletým římským kmínem).

Podávejte s rýží.

Další recepty a články:

Sýr labneh podávejte se salátem.

Kafta v pite dochucená tahini.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Arabská káva z džezvy.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Ayran pochází z Turecka.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Egypt

Koshari je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě základem náboženství.

Velká Sfinga je socha, která představuje lva s lidskou hlavou.

Marsa Alam vděčí za rozkvět nově vybudovanému letišti.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů