Egypt

Arabský falafel z cizrny

Arabský falafel z cizrny je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Doba příprava 60 minut: 1 cibule, 400 g namočené cizrny, 4 stroužky česneku, 2 lžičky koriandru, 2 lžíce hladké mouky, 100 g petrželové natě, mletý pPepř, 2 lžičky mletého římského kmínu, sůl, 1 vejce

Postup přípravy:

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a poté ji necháme 60 minut povařit. Cizrnu, cibuli, česnek, petržel rozmixujeme najemno a přidáme vejce, mouku, mletý pepř, sůl, koriandr a mletý římský kmín. Vzniklou směs promícháme a dáme ji aspoň na 30 minut odpočinout do lednice. Po ztuhnutí ze směsi tvoříme šišky nebo kuličky, které smažíme dozlatova. Falafel můžeme podávat v pitě s jogurtovou omáčkou nebo s tahini pastou.

Další recepty:

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Kafta v pite dochucená tahini.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Arabská káva z džezvy.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Arabský falafel se připravuje z cizrny.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Egypt

Arabský falafel je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě základem náboženství.

Velká Sfinga je socha ve tvaru lva s lidskou hlavou.

Marsa Alam vděčí za rozkvět nově vybudovanému letišti.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů