Arabský falafel z cizrny je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Doba příprava 60 minut: 1 cibule, 400 g namočené cizrny, 4 stroužky česneku, 2 lžičky koriandru, 2 lžíce hladké mouky, 100 g petrželové natě, mletý pPepř, 2 lžičky mletého římského kmínu, sůl, 1 vejce
Postup přípravy:
Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a poté ji necháme 60 minut povařit. Cizrnu, cibuli, česnek, petržel rozmixujeme najemno a přidáme vejce, mouku, mletý pepř, sůl, koriandr a mletý římský kmín. Vzniklou směs promícháme a dáme ji aspoň na 30 minut odpočinout do lednice. Po ztuhnutí ze směsi tvoříme šišky nebo kuličky, které smažíme dozlatova. Falafel můžeme podávat v pitě s jogurtovou omáčkou nebo s tahini pastou.
Další recepty:
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Kafta v pite dochucená tahini.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Arabská káva z džezvy.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Arabský falafel je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě základem náboženství.
Velká Sfinga je socha ve tvaru lva s lidskou hlavou.
Marsa Alam vděčí za rozkvět nově vybudovanému letišti.