Falafel z čočky je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Množství pro 2 osoby: 300 g červené čočky, 2 stroužky česneku, 100 g kuskusu, 1 lžíčka mletého kmínu, 720 ml vody, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 vejce, 1 lžíce oleje
Postup přípravy:
Čočku necháme bobtnat přes noc ve studené vodě. Druhý den scedíme, dáme do hrnce s 600 ml vody a přidáme kmín, prolisovaný česnek a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut nebo dokud není čočka uvařená a všechna voda vsáknutá do čočky. Uvařenou směs vložíme do mísy a necháme vychladnout. Zatímco se čočka vaří, dáme do menší misky kuskus a zalijeme asi 120 ml vařící vody. Zakryjeme a necháme 15 minut stát. Hotový kuskus vmícháme do čočkové směsi a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a dochutíme pepřem nebo solí. Ze takto připravené směsi tvarujeme kuličky, které smažíme na troše rozpáleného oleje. Falafel z čočky podáváme s chlebem pitta, česnekovým jogurtem a zeleninou.
Další recepty a články:
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.
Kafta v pite dochucená tahini.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Ayran pochází z Turecka.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Falafel z čočky je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť.
Marsa Alam vděčí za svůj rozkvět letišti.
Egyptské pyramidy byly budovány v letech 2700-1700 př. n. l.
Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základ egyptského náboženství.