Egypt

Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Množství na 4 porce: 250 g kuskusu, 50 g sterilizovaného hrášku, 1 velká cibule, 400 g kuřecího masa, 1-2 lžičky kari koření, 250 ml smetany na vaření, dle potřeby olivový olej, 4 snítky koriandru, 1-2 stroužky česneku, špetka soli, špetka mletého pepře, 4 lžičky zakysané smetany

Doba přípravy 30 minut.

Postup přípravy:

Cibuli nadrobno pokrájíme, osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a nasekaný česnek. Společně osmažíme dozlatova.

K masu přidáme hrášek, kari koření, syrový kuskus a důkladně promícháme se směsí. Zalijeme kávovým hrnkem vroucí vody.

Poté přidáme smetanu, promícháme a necháme nabobtnat. Směs dochutíme solí a mletým pepřem a na závěr můžeme vmíchat i nasekaný koriandr. Každou porci podáváme ozdobenou lžičkou zakysané smetany.

Další recepty:

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Kafta v pite dochucená tahini.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Arabský falafel se připravuje z cizrny.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.

Arabská káva z džezvy.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.

Egypt

Kuskus s kuřecím masem je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě součást kultury.

Marsa Alam vděčí za rozkvět pro turisty nově vybudovanému letišti.

Velká Sfinga je socha ve tvaru lva s lidskou hlavou.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů