Egypt

Domácí falafel

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g cizrny (konzerva - váha i s nálevem), 2 stroužky česneku, 1 vejce, svazek zelené cibulky, 2 lžíce jemné strouhanky, hrst nasekané hladkolisté petrželky, 2 lžičky římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, mletý pepř, špetka chilli, sůl, olej

Postup přípravy:

Cizrnu scedíme a v míse rozmačkáme vidličkou. Přidáme nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, koření, petrželku, sůl a smícháme s vejcem. Zahustíme strouhankou, tvarujeme malé placičky, které smažíme cca 3 minuty z každé strany. Pokud použijeme teflonovou pánev, postačí 1-2 lžíce oleje k jejímu potření.
Falafely podáváme zakapané citrónovou šťávou s celozrnným pečivem - obložené na způsob hamburgeru.

Arabská kuchyně

Další recepty a články:

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Kafta v pite dochucená tahini.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Ayran pochází z Turecka.

Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabská káva

Egypt

Domácí falafel je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť.

Marsa Alam vděčí za svůj rozkvět letišti.

Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základem egyptského náboženství.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700-1700 př. n. l.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů