Egypt

Arabský hummus

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g cizrny (vařené, tj. asi 150 g sušené), 1 lžička sezamové pasty tahini, 1 lžička olivového oleje, 2 stroužky česneku, šťáva z poloviny citronu, 1/2 lžičky římského kmínu (mletého), 1/2 lžičky mletého koriandru, studená voda (dle potřeby), petrželka, sůl

Postup přípravy:

Cizrnu propláchneme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu znovu propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme cca dvojnásobkem vody a přivedeme k varu. Vaříme od natlakování hrnce 40 minut. Hrnec necháme vychladnout, otevřeme a cizrnu zcedíme. Pro přípravu hummusu nechámet vychladnout.

Cizrnu nasypeme do nádoby vhodné k mixování, přilijeme 100 ml studené vody a rozmixujeme ručním mixérem na jemnou kaši. Přidáme citronovou šťávu, olej, tahini, prolisovaný česnek, římský kmín, koriandr a sůl. Dobře promícháme, podle potřeby zředíme ještě trochou studené vody a dochutíme solí, citronovou šťávou a sekanou petrželkou.

Arabská kuchyně

Další recepty a články:

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Kafta v pite dochucená tahini.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Ayran pochází z Turecka.

Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základem egyptského náboženství.

Egypt

Arabský hummus je jídlo které přistane na talíři a vykouzlí svoji chuť.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů