Egypt

Falafel z červené čočky

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g červené čočky, 2 stroužky česneku, 100 g kuskusu, 720 ml vody, 1 lžíčka mletého kmínu, 1 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového pyré, 1 vejce

Postup přípravy:

Do hrnce nasypeme čočku, přidáme nastrouhaný česnek, rajčatové pyré, mletý kmín a 600 ml vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut nebo až je čočka uvařená a všechna voda je vsáknutá do čočky. Uvařenou směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Mezitím dáme do menší misky kuskus a zalijeme ho 120 ml vařící vody. Zakryjeme a necháme 15 minut. Hotový kuskus vmícháme do čočkové směsi. Jakmile je směs vychladlá, vmícháme vajíčko a případně dochutíme solí nebo pepřem. Ze směsi vlhkýma rukama nebo dvěma lžícema tvarujeme kuličky, válečky nebo placičky, které smažíme na troše oleje. Podáváme s chlebem pitta, česnekovým jogurtem a zeleninou.

Arabská kuchyně

Další recepty a články:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Kafta v pite dochucená tahini.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Ayran pochází z Turecka.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Arabská káva

Egypt

Falafel z červené čočky je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť.

Marsa Alam vděčí za rozkvět letišti.

Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základ egyptského náboženství.

Egyptské pyramidy byly budovány v letech 2700-1700 př. n. l.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů