Kuskus s dušenou mrkví je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Doba přípravy 20 minut: 5 lžic kukuřičných zrn, 1 hrnek kuskusu, 3 mrkve, mletý pepř bílý, sůl, 1 lžíce másla
Postup přípravy:
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci kolečka mrkve zprudka osmahneme na troše rozpáleného másla a poté na chvíli přiklopíme pokličkou. Mezitím zalijeme kuskus vroucí vodou a podle chuti trochu osolíme. Můžeme i jinak dochutit. Nakonec smícháme podušenou mrkev s nabobtnalým kuskusem a přidáme kukuřici. Podle individuální chuti dosolíme a opepříme mletým bílým pepřem.
Další recepty:
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Kafta v pite dochucená tahini.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Arabská káva z džezvy.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Kuskus s dušenou mrkví je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě součást kultury.
Velká Sfinga je socha ve tvaru lva s lidskou hlavou.
Marsa Alam vděčí za rozkvět pro turisty nově vybudovanému letišti.