Egypt

Kuskus s dušenou mrkví

Kuskus s dušenou mrkví je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Doba přípravy 20 minut: 5 lžic kukuřičných zrn, 1 hrnek kuskusu, 3 mrkve, mletý pepř bílý, sůl, 1 lžíce másla

Postup přípravy:

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci kolečka mrkve zprudka osmahneme na troše rozpáleného másla a poté na chvíli přiklopíme pokličkou. Mezitím zalijeme kuskus vroucí vodou a podle chuti trochu osolíme. Můžeme i jinak dochutit. Nakonec smícháme podušenou mrkev s nabobtnalým kuskusem a přidáme kukuřici. Podle individuální chuti dosolíme a opepříme mletým bílým pepřem.

Další recepty:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Arabský falafel se připravuje z cizrny.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Kafta v pite dochucená tahini.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.

Arabská káva z džezvy.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.

Egypt

Kuskus s dušenou mrkví je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě součást kultury.

Velká Sfinga je socha ve tvaru lva s lidskou hlavou.

Marsa Alam vděčí za rozkvět pro turisty nově vybudovanému letišti.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů