Egypt

Egyptský foul

Egyptský foul je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

susene boby zahradni (bob obecný koňský), citronova sul (nebo citronova stava), rimsky kmin, sul, hladkolista petrzelka

Postup přípravy:

Susene boby namocime pres noc do vody. Druhy den slijeme vodu, dame cistou, privedeme k varu, pote vlozime do trouby a pri 130 °C cca 2,5-3,5 hodiny peceme do mekka (slupka nezmekne, pouze vnitrek bobu). Po upeceni slijeme zbyvajici tekutinu. Pri podávání fazole osolime, posypeme citronovou soli, nebo pokapeme citronovou stavou a posypeme rimskym kminem a petrzelkou. Jí se jen vnitrek bobu, ktery vymackneme, slupku vyhodime.

Podávejte s rýží.

Další recepty a články:

Sýr labneh podávejte se salátem.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Ayran pochází z Turecka.

Kafta v pite dochucená tahini.

Arabská káva z džezvy.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Egypt

Egyptský foul je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě základ náboženství.

Velká Sfinga je socha, která představuje lva s lidskou hlavou.

Marsa Alam vděčí za rozkvět vybudovanému letišti.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů