Egyptský foul je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
susene boby zahradni (bob obecný koňský), citronova sul (nebo citronova stava), rimsky kmin, sul, hladkolista petrzelka
Postup přípravy:
Susene boby namocime pres noc do vody. Druhy den slijeme vodu, dame cistou, privedeme k varu, pote vlozime do trouby a pri 130 °C cca 2,5-3,5 hodiny peceme do mekka (slupka nezmekne, pouze vnitrek bobu). Po upeceni slijeme zbyvajici tekutinu. Pri podávání fazole osolime, posypeme citronovou soli, nebo pokapeme citronovou stavou a posypeme rimskym kminem a petrzelkou. Jí se jen vnitrek bobu, ktery vymackneme, slupku vyhodime.
Podávejte s rýží.
Další recepty a články:
Sýr labneh podávejte se salátem.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Ayran pochází z Turecka.
Kafta v pite dochucená tahini.
Arabská káva z džezvy.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Egyptský foul je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě základ náboženství.
Velká Sfinga je socha, která představuje lva s lidskou hlavou.
Marsa Alam vděčí za rozkvět vybudovanému letišti.