Egypt

Kari s lilkem a cuketou

Kari s lilkem a cuketou je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Na 4 porce: 1 velký lilek, 1 velkou cibuli, 2 středně velké cukety, 1 plechovku (400 g) nakrájených rajčat, hrst čerstvé máty (nebo vrchovatá lžička sušené), 1/2 lžíce kurkumy, 1/2 lžičky chilli, olivový olej, 2 stroužky česneku (rozetřeného), mletý pepř, sůl

Postup přípravy:

Cibuli nakrájejte nadrobno. Zvlášť si nakrájejte lilek (i se slupkou) a zvlášť cukety na asi 1 cm velké kousky. Cibuli osmahněte ve větším hrnci na rozpáleném oleji. Když je cibule měkká, přidejte cuketu nakrájenou na asi 1 cm velké kousky.

V druhém hrnci nebo pánvi si rozpalte trochu oleje. Přidejte nakrájený lilek a smažte. Když se začne lilek připalovat, dolijte trochu horké vody a vařte, až je lilek měkký.

K cuketám přidejte lilek a cibuli. Poté přidejte také česnek a rajčata, přihoďte kurkumu, chilli a mátu, osolte a dochuťte mletým pepřem a důkladně promíchejte.

Podávejte s rýží.

Další recepty a články:

Arabské kuře podáváme s vhodnou přílohou.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Ayran pochází z Turecka.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Kafta v pite dochucená tahini.

Arabská káva z džezvy.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Egypt

Kari s lilkem a cuketou je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Egyptská mytologie byla ve starém Egyptě základ náboženství.

Velká Sfinga je socha lva s lidskou hlavou.

Marsa Alam vděčí za rozkvět vybudovanému letišti.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů