Egypt

Bramborová pita

Pro přípravu budeme potřebovat:

1kg brambor, 2 vejce, vegeta, sůl, mletý pepř, štrůdlové těsto, olej, bílý jogurt, kysaná smetana

Postup přípravy:

Syrové brambory nastrouháme nahrubo, přidáme 2 vejce, sůl, mletý pepř a vegetu, Promícháme a vytvoříme si tak náplň, kterou budeme plnit štrůdlové těsto. Pekáč vymažeme olejem. Z těsta vyválíme listy. Listy těsta si dame na pracovní plochu. Na každy list dáme olej, rozetřeme, rozprotřeme připravenou náplň a plát svineme. Všechny svinuté pláty poklademe vedle sebe na plech a potřeme olejem. Dáme péct na cca 1 hodinu, prvních 20 minut na 180 °C, poté snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme do zlatohněda. Hotovou pitu potřeme kysanou smetanou nebo bílým jogurtem, plech zakryjeme alobalem a necháme alespoň 10 minut odstát.

Arabská kuchyně

Další recepty a články:

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Ayran pochází z Turecka.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Kafta v pite dochucená tahini.

Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základem egyptského náboženství.

Egypt

Bramborová pita je jídlo které přistane na talíři a vykouzlí svoji chuť.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů