Egypt

Arabské kuře

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kuře nebo kuřecí stehna či čtvrtky, 2 velké cibule, 2 bílé papriky, 3-4 rajčata, ledový salát nebo lilek, máslo, sůl, mletý pepř, 5 lžic worchestrové omáčky, koření (papriku, oregano)

Postup přípravy:

Na dno pekáče poklademe nakrájenou zeleninu. Na ni kuře, které obložíme osminkami rajčat a pokropíme worchestrovou omáčkou, okořeníme a poklademe kousky másla. Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210 °C. Pečeme 45 minut přikryté alobalem, pak na 15 minut odkryjeme. Není třeba podlévat, zelenina pouští vody dost.

Podáváme s vhodnou přílohou, kterou mohou být bramboty, hranolky či těstoviny.

Arabská kuchyně

Další články:

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Basbousa

Egypt

Arabské kuře.


Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.