Pro přípravu budeme potřebovat:
1 kuře nebo kuřecí stehna či čtvrtky, 2 velké cibule, 2 bílé papriky, 3-4 rajčata, ledový salát nebo lilek, máslo, sůl, mletý pepř, 5 lžic worchestrové omáčky, koření (papriku, oregano)
Postup přípravy:
Na dno pekáče poklademe nakrájenou zeleninu. Na ni kuře, které obložíme osminkami rajčat a pokropíme worchestrovou omáčkou, okořeníme a poklademe kousky másla. Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210 °C. Pečeme 45 minut přikryté alobalem, pak na 15 minut odkryjeme. Není třeba podlévat, zelenina pouští vody dost.
Podáváme s vhodnou přílohou, kterou mohou být bramboty, hranolky či těstoviny.
Další články:
Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabské kuře.
Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.