Egypt

Basbousa

Pro přípravu budeme potřebovat:

1,5 hrníčku krupice, 1 hrníčku cukru, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 hrníčku oleje, 3 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíce prášku do pečiva, rozpůlené mandle
Cukrový sirup: 1 hrníček cukru, 1 hrníčku vody, 1 lžička citrónové šťávy

Postup přípravy:

Krupici, cukr, jogurt, olej, kokos a prášek do pečiva smícháme a necháme 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme cukrový sirup (Rozpustíme cukr ve vodě a vaříme asi 3-5 minut. Přidáme citrónovou šťávu a vaříme do zhoustnutí.). Těsto nalijeme do pekáčku o velikosti asi 9x13 cm. Nožem naznačíme tvary, na které pak koláč nařežeme. Obvykle to jsou tvary kosočtverců, do jejich středu umístíme půlku mandle. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě nebo dokud koláč nezhnědne. Po vydání z trouby ihned zalijeme studeným cukrovým sirupem.

Arabská kuchyně

Další články:

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Sharm el Sheikh (Šarm aš-Šajch) patří k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Egyptská hlinka je určena i pro citlivou a problematickou pleť.

Makadi Bay je vybudováno čistě pro potřeby turistického ruchu.

Egyptští bohové tvoří bohatě rozvětvený panteon.

Usir (Osiris)

Egypt

Basbousa je orientální dezert.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů