Egypt

Egyptská čočková polévka

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 litry vody, 1 kg čočky, 2 cibule, 1 rajče, 1 mrkev, 1 cuketa, 1-2 lžíce oleje, 1 lžička cuminu (římského kmínu), 1-2 lžíce citrónové šťávy, sůl

Postup přípravy:

Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme opranou čočku, nakrájenou 1 cibuli, rajče, cuketu a mrkev a zalijeme 2 l vody. Vaříme asi 15 minut. Poté rozmixujeme, scedíme, přidáme sůl a římský kmín. Najemno nakrájíme druhou cibuli a osmažíme ji dohněda. Přidáme do polévky s olejem a vaříme 5 minut. Dle chuti přidáme citrónovou šťávu.

Arabská kuchyně

Další články:

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Co je to tahini

Egypt

Egyptská čočková polévka.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů