Egypt

Falafel

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 šálky cizrna (uvařené doměkka), 4 stroužky česneku (nakrájený), 3 lžíce másla z burských oříšku (z obchodů se zdravou výživou), 1 jarní cibulka, nakrájená, 1 cibule, nasekaná na kousky, 1 vejce, 1/4 lžička drceného koriandru, 1/4 lžičky drceného římského kmínu, 1/4 lžičky cayenského pepře, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kukuřičného nebo jiného rostlinného oleje

Postup přípravy:

Cizrnu necháme přes noc namočenou, spaříme, vodu slijeme a uvaříme v neslané vodě doměkka. V mixeru připravíme z měkké cizrny pyré. Do pyré přidáme česnek, podzemnicové máslo, zelenou cibulku, cibuli, vajíčko, koriandr, římský kmín (cumin), cayenský pepř a sójovou omáčku. Opět velmi dobře rozmixujeme až na hladkou pastu. Pomocí lžíce tvarujeme z pasty kuličky, které v horkém oleji a na mírném ohni usmažíme dohněda ze všech stran. Podáváme s dip-omáčkou "chummus" v arabském chlebu, nebo s pečivem.

Arabská kuchyně

Další články:

Makadi Bay je vybudováno čistě pro potřeby turistického ruchu.

Cheopsova pyramida v Gíze.

Sharm el Sheikh (Šarm aš-Šajch) patří k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám.

Egyptští bohové tvoří bohatě rozvětvený panteon.

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Usir (Osiris)

Egypt

Falafel je starobylý čistě vegetariánský pokrm původem z Egypta.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů