Pro přípravu budeme potřebovat:
2 šálky cizrna (uvařené doměkka), 4 stroužky česneku (nakrájený), 3 lžíce másla z burských oříšku (z obchodů se zdravou výživou), 1 jarní cibulka, nakrájená, 1 cibule, nasekaná na kousky, 1 vejce, 1/4 lžička drceného koriandru, 1/4 lžičky drceného římského kmínu, 1/4 lžičky cayenského pepře, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kukuřičného nebo jiného rostlinného oleje
Postup přípravy:
Cizrnu necháme přes noc namočenou, spaříme, vodu slijeme a uvaříme v neslané vodě doměkka. V mixeru připravíme z měkké cizrny pyré. Do pyré přidáme česnek, podzemnicové máslo, zelenou cibulku, cibuli, vajíčko, koriandr, římský kmín (cumin), cayenský pepř a sójovou omáčku. Opět velmi dobře rozmixujeme až na hladkou pastu. Pomocí lžíce tvarujeme z pasty kuličky, které v horkém oleji a na mírném ohni usmažíme dohněda ze všech stran. Podáváme s dip-omáčkou "chummus" v arabském chlebu, nebo s pečivem.
Další články:
Makadi Bay je vybudováno čistě pro potřeby turistického ruchu.
Cheopsova pyramida v Gíze.
Sharm el Sheikh (Šarm aš-Šajch) patří k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám.
Egyptští bohové tvoří bohatě rozvětvený panteon.
Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.
Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...
Falafel je starobylý čistě vegetariánský pokrm původem z Egypta.
Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.