Egypt

Salát z kuskusu

Pro přípravu budeme potřebovat:

Kuskus: 3 šálky horké slané vody (1/2 až 1 čajová lžička soli), 1 lžíce oleje, 3 šálky kuskusu
Dokončení salátu: 2-3 velká nakrájená rajčata, 1-2 cukety, 1 šálek nakrájené zelené cibulky, 1 šálek rozdrobeného sýru feta, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce oleje

Postup přípravy:

Kuskus vložte do mísy a zalijte připravenou vařící vodou a olejem, jemně promíchejte a nechte za občasného promíchání stát 10 minut. Po vychladnutí kuskus smíchejte s citronovou šťávou a olivovým olejem, přidejte rajčata, cukety a zelenou cibulku. Salát dejte na 4 hodiny vychladit. Sýr feta přidejte až těsně před podáváním.

Arabská kuchyně

Další články:

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Pistáciový kuskus chutná k k drůbežímu masu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Baba Ghanoush

Egypt

Salát z kuskusu.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů