Pro přípravu budeme potřebovat:
Kuskus: 3 šálky horké slané vody (1/2 až 1 čajová lžička soli), 1 lžíce oleje, 3 šálky kuskusu
Dokončení salátu: 2-3 velká nakrájená rajčata, 1-2 cukety, 1 šálek nakrájené zelené cibulky, 1 šálek rozdrobeného sýru feta, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
Kuskus vložte do mísy a zalijte připravenou vařící vodou a olejem, jemně promíchejte a nechte za občasného promíchání stát 10 minut. Po vychladnutí kuskus smíchejte s citronovou šťávou a olivovým olejem, přidejte rajčata, cukety a zelenou cibulku. Salát dejte na 4 hodiny vychladit. Sýr feta přidejte až těsně před podáváním.
Další články:
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Pistáciový kuskus chutná k k drůbežímu masu.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...
Salát z kuskusu.