Pro přípravu budeme potřebovat:
1 kg jehněčího masa, 200 g jehněčího špeku, 2 cibule (nadrobno nakrájené nebo nastrouhané), 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, petrželka na ozdobení
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostičky a necháme asi 1-2 hodiny marinovat ve směsi cibule, citrónové šťávy a pepře. Špek nakrájíme na malé plátky a dáme stranou. Na jehlu (špejli) střídavě napichujeme kostky masa a plátky špeku. Grilujeme. Podáváme na míse, kterou jsem vystlali petrželkou.
Další články:
Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.
Fata - maso nakrájíme na menší kousky.
Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Grilované jehněčí maso.