Egypt

Grilované jehněčí maso

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg jehněčího masa, 200 g jehněčího špeku, 2 cibule (nadrobno nakrájené nebo nastrouhané), 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, petrželka na ozdobení

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostičky a necháme asi 1-2 hodiny marinovat ve směsi cibule, citrónové šťávy a pepře. Špek nakrájíme na malé plátky a dáme stranou. Na jehlu (špejli) střídavě napichujeme kostky masa a plátky špeku. Grilujeme. Podáváme na míse, kterou jsem vystlali petrželkou.

Arabská kuchyně

Další články:

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Fata - maso nakrájíme na menší kousky.

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Co je to tahini

Egypt

Grilované jehněčí maso.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů