Egypt

Hummus s tahini

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 hrníček cizrny, 1 hrníček omáčky tahini, 1 lžíce citrónové šťávy
Na ozdobu: zelená petrželka, měsíčky citrónu, mletá chilli paprička, olivový olej

Postup přípravy:

Cizrnu namočíme přes noc. Scedíme, zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme do změknutí asi 1 hodinu. Scedíme. Dáme stranou vrchovatou lžíci cizrny na pozdější dekoraci a rozmačkáme nebo rozemeleme zbytek. Přidáme omáčku tahini a citrónovou šťávu a vymícháme do husté pasty. Postříkáme olivovým olejem a ozdobíme cizrnou, kterou jsme si dali stranou. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou, mletou chilli paprikou a ozdobíme měsíčky citrónu.

Arabská kuchyně

Další články:

Cheopsova pyramida v Gíze.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Ořechová kunafa kterou zalijeme studeným cukrovým sirupem.

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Co je to tahini

Egypt

Hummus s tahini.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů