Egypt

Smažené papriky

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg paprik, 1 lžíce octa, 7-10 stroužků česneku, jedlý olej, sůl

Postup přípravy:

Každou papriku rozřízneme a rub osolíme. Omyjeme, osušíme a osmažíme na oleji. Odstraníme vnější slupku, stopku a zrníčka a naaranžujeme na talíř. Utřeme česnek se solí a osmažíme na tom samém oleji. Smícháme s octem a nalijeme na papriky. Podáváme studené.

Arabská kuchyně

Další články:

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Ořechová kunafa se jí přelitá studeným cukrovým sirupem.

Cheopsova pyramida v Gíze.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.

Co je to tahini

Egypt

Smažené papriky.


Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.