Egypt

Ořechová kunafa

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg kunafy (suché, vlasové semolinové těstoviny, lze koupit v ČR ve speciálních orientálních obchodech), 1,5 hrníčku másla, 2 hrníčky cukrového sirupu, 1 hrníček ořechové směsi (rozemleté ořechy smícháme s cukrem v poměru 2/3 ořechů a 1/3 cukru), 2 lžíce rozinek, 1 lžíce mleté skořice, 1 lžičky mletého muškátového oříšku

Postup přípravy:

Budeme potřebovat dva stejně velké pekáčky. Do hrnce na mírný plamen dáme kunafu, přidáme jeden hrníček másla a dvěma dřevěnými vařečkami občas načechráváme kunafu, abychom zabránili přilepení ke dnu. Je třeba, aby vzduch a máslo proniklo všemi částmi kunafy. Osmahneme rozinky dokud se nenafouknou, přidáme ořechovou směs spolu se skořicí a muškátovým oříškem. Na pekáč dáme asi 1 cm vrstvu kunafy. Rovnoměrně pokryjeme ořechovou směsí a opět dáme vrstvu kunafy. Mokrou dlaní stlačíme. Pokapeme polovičním množstvím zbývajícího másla. Dáme do předehřáté trouby a pečeme tak dlouho, dokud povrch nezhnědne. Vyndáme z trouby, obrátíme na druhý pekáček, pokapeme zbytkem másla a vrátíme zpět do trouby. Opět pečeme dokud druhá strana koláče nezhnědne. Po vyndání z trouby ihned zalijeme studeným cukrovým sirupem.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptští bohové tvoří bohatě rozvětvený panteon.

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Sharm el Sheikh (Šarm aš-Šajch) patří k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Cheopsova pyramida v Gíze.

Makadi Bay je vybudováno čistě pro potřeby turistického ruchu.

Usir (Osiris)

Egypt

Ořechová kunafa.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů