Egypt

Plněná vejce

Pro přípravu budeme potřebovat:

4-6 vajec uvařených natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 malá cibule, 3-5 naložených okurek, 8-12 černých oliv, listy hlávkového salátu, sůl, pepř

Postup přípravy:

Rozpůlíme vejce a odstraníme žloutky. Cibuli a naložené okurky najemno nakrájíme. Rozmačkáme žloutky a zamícháme s cibulí, okurkami, jogurtem a kořením. Vaječné bílky plníme touto směsí a nakonec ozdobíme černou olivou. Servírujeme na listy hlávkového salátu.

Arabská kuchyně

Další články:

Cheopsova pyramida v Gíze.

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo dosud přesně určeno.

Ořechová kunafa kterou zalijeme studeným cukrovým sirupem.

Co je to tahini

Egypt

Plněná vejce.


Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.