Egypt

Převrácený datlový koláč

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg datlí, 150 g másla, 1 hrníček polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, 1,5 hrníčku cukru, 5 vajec, 1 lžička vanilkové tresti, 3 lžíce oleje, 4 lžíce vody

Postup přípravy:

Datle podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Pak je naaranžujeme do kulaté vymazané formy do kruhu směrem ke středu slupkou ke dnu a posypeme cukrem. Ušleháme žloutky s máslem, zbylým cukrem a vanilkou. Postupně přidáme vodu a olej, mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy na datle. Pečeme asi 20 minut při teplotě 220 °C. Poté teplotu zmírníme (na cca 190 °C) a pečeme dalších 20-25 minut. Koláč vyndáme z formy tak, aby byl koláč uložený datlemi nahoře.

Arabská kuchyně

Další články:

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Egyptská hlinka je určena i pro citlivou a problematickou pleť.

Sharm el Sheikh (Šarm aš-Šajch) patří k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám.

Makadi Bay je vybudováno čistě pro potřeby turistického ruchu.

Egyptští bohové tvoří bohatě rozvětvený panteon.

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s bohatým podmořským životem.

Usir (Osiris)

Egypt

Převrácený datlový koláč.


Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.