Pro přípravu budeme potřebovat:
Do ořechové směsi, která se použije jako náplň do koláčů a moučníků, můžeme dát tyto ořechy: mandle, lískové ořechy, pekanové ořechy a arašídy - pražené a loupané. Použijeme směs dvou a více druhů.
Postup přípravy:
Výběr ořechů závisí na dostupnosti. Rozemleté ořechy smícháme s cukrem v poměru 2/3 ořechů a 1/3 cukru. Někdy můžeme přidat esenci (tresť) z vanilky nebo růže.
Další články:
Sharm el Sheikh (Šarm aš-Šajch) patří k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám.
Egyptští bohové tvoří bohatě rozvětvený panteon.
Makadi Bay je vybudováno čistě pro potřeby turistického ruchu.
Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.
Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...
Cheopsova pyramida v Gíze.
Ořechová směs Mukassarat kterou použijeme jako náplň do koláčů a moučníků.
Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.