Egypt

Ořechová směs Mukassarat

Pro přípravu budeme potřebovat:

Do ořechové směsi, která se použije jako náplň do koláčů a moučníků, můžeme dát tyto ořechy: mandle, lískové ořechy, pekanové ořechy a arašídy - pražené a loupané. Použijeme směs dvou a více druhů.

Postup přípravy:

Výběr ořechů závisí na dostupnosti. Rozemleté ořechy smícháme s cukrem v poměru 2/3 ořechů a 1/3 cukru. Někdy můžeme přidat esenci (tresť) z vanilky nebo růže.

Arabská kuchyně

Další články:

Sharm el Sheikh (Šarm aš-Šajch) patří k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám.

Egyptští bohové tvoří bohatě rozvětvený panteon.

Makadi Bay je vybudováno čistě pro potřeby turistického ruchu.

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Cheopsova pyramida v Gíze.

Usir (Osiris)

Egypt

Ořechová směs Mukassarat kterou použijeme jako náplň do koláčů a moučníků.


Egypt se může pochlubit dlouhými dějinami.