Egypt

Teplý salát z červené čočky

Teplý salát z červené čočky je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g čočky, 1 lžička kardamonu, 1 lžíce olivového oleje, 3 rajčata, 100 g salátu, 0,2 litru vývaru, 50 g zázvoru

Postup přípravy:

Rajčata na špičkách nakrojíme, spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kusy. Šalotku nakrájíme na jemno. Zázvor a česnek nastrouháme. Na rozpáleném oleji orestujeme zázvor, šalotku, česnek, kardamom a rajčata. Přisypeme k nim čočku, vše promícháme a zalijeme vývarem. Dusíme 5 minut, až čočka změkne. Zamícháme salát a podáváme.

Další recepty:

Kafta v pite dochucená tahini.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Arabská káva z džezvy.

Arabský falafel se připravuje z cizrny.

Hummus s červenou řepou tvoří hustou pomazánku.

Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Egypt

Teplý salát z červené čočky je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Luxor byl známý i pod názvem Veset.

Hathor je v egyptské mytologii bohyně radosti.

Tři pyramidy v Gíze jsou jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk v historii postavil.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů