Teplý salát z červené čočky je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g čočky, 1 lžička kardamonu, 1 lžíce olivového oleje, 3 rajčata, 100 g salátu, 0,2 litru vývaru, 50 g zázvoru
Postup přípravy:
Rajčata na špičkách nakrojíme, spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kusy. Šalotku nakrájíme na jemno. Zázvor a česnek nastrouháme. Na rozpáleném oleji orestujeme zázvor, šalotku, česnek, kardamom a rajčata. Přisypeme k nim čočku, vše promícháme a zalijeme vývarem. Dusíme 5 minut, až čočka změkne. Zamícháme salát a podáváme.
Další recepty:
Kafta v pite dochucená tahini.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Arabská káva z džezvy.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Hummus s červenou řepou tvoří hustou pomazánku.
Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Teplý salát z červené čočky je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Luxor byl známý i pod názvem Veset.
Hathor je v egyptské mytologii bohyně radosti.
Tři pyramidy v Gíze jsou jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk v historii postavil.