Tatarák z lilku je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Budeme potřebovat: 1 lžíce bílého jogurtu řeckého typu, 1 stroužek česneku, 1 kg lilku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta, 1/2 zelené papriky, mletý pepř, 1 lžíce petrželky, sůl
Doba přípravy 45 minut.
Postup přípravy:
Lilek propícháme vidličkou a dáme péct do trouby předem vyhřáté na teplotu 220 °C na asi 50 minut. Mezitím si nakrájíme papriku na kostičky, petrželku nejemno. Z upečeného lilku vydlabeme vnitřek, podle potřeby nakrájíme na drobno a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi.
Směs servírujeme pomocí tvořítek na talíře. Podáváme s opečeným toastovým chlebem, popřípadě s rajčátky.
Další recepty:
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Kafta v pite dochucená tahini.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Arabská káva z džezvy.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Tatarák z lilku je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Nakupování v Egyptě, to je barvité smlouvání o zboží, jeho cenu a podmínky.
Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není synonymem pro přeplněné pláže a davy turistů.
Velká Sfinga je socha vzhledu lva s lidskou hlavou.