Egypt

Tatarák z lilku

Tatarák z lilku je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Budeme potřebovat: 1 lžíce bílého jogurtu řeckého typu, 1 stroužek česneku, 1 kg lilku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta, 1/2 zelené papriky, mletý pepř, 1 lžíce petrželky, sůl

Doba přípravy 45 minut.

Postup přípravy:

Lilek propícháme vidličkou a dáme péct do trouby předem vyhřáté na teplotu 220 °C na asi 50 minut. Mezitím si nakrájíme papriku na kostičky, petrželku nejemno. Z upečeného lilku vydlabeme vnitřek, podle potřeby nakrájíme na drobno a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi.
Směs servírujeme pomocí tvořítek na talíře. Podáváme s opečeným toastovým chlebem, popřípadě s rajčátky.

Další recepty:

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabský falafel se připravuje z cizrny.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.

Kafta v pite dochucená tahini.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Arabská káva z džezvy.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Egypt

Tatarák z lilku je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Nakupování v Egyptě, to je barvité smlouvání o zboží, jeho cenu a podmínky.

Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není synonymem pro přeplněné pláže a davy turistů.

Velká Sfinga je socha vzhledu lva s lidskou hlavou.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů