Tabouleh je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 avokádo, 2 jarní cibulky, 1/2 hrnku citronové šťávy, 4 koriandry, 1 lžíce olivového oleje, 2 hladkolisté petrželky, 2 rajčata, sůl
Postup přípravy:
Koriandr a petržel natrháme nadrobno. Nakrájíme rajčata, cibulku a avokádo. Vše vložíme do misky a promícháme. Zalijeme olivovým olejem, šťávou z citrónu a posolíme. Vše ještě jednou promícháme a podáváme.
Další recepty:
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Hummus s červenou řepou tvoří hustou pomazánku.
Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Kafta v pite dochucená tahini.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabská káva z džezvy.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Tabouleh je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Luxor byl známý i pod názvem Veset.
Tři pyramidy v Gíze jsou jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk v historii postavil.
Hathor je v egyptské mytologii bohyně radosti.