Egypt

Syrová játra Kibda Nayya

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg čerstvých jater, 2 cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, čerstvé listy máty peprné, sůl, pepř

Postup přípravy:

Toto jídlo se jí syrové jako předkrm. Proto je velice důležité zajistit, aby játra - kuřecí, telecí nebo jehněčí - byla čerstvá. Játra omyjeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Nasekáme cibuli, smícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem a do této směsi naložíme játra na 1-2 hodiny. Poté je očistíme od marinády a podáváme na čerstvé listy máty peprné.

Arabská kuchyně

Další články:

Cheopsova pyramida v Gíze.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.

Ořechová kunafa se jí přelitá studeným cukrovým sirupem.

Co je to tahini

Egypt

Syrová játra Kibda Nayya.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů