Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g bílého jogurtu, 4 lžíce olivového oleje, sůl, ubrousky
Postup přípravy:
Nejprve si připravte cedník, který zcela vyložte ubrousky a položte cna dostatečně celký hrnec nebo mísu. Poté otevřete jogurt, který osolte a důkladně promíchejte, aby se sůl dostala opravdu všude. Poté vezměte jogurt a nalijte jej na ubrousky, kterými je vyložen cedník. Jogurt nechte alespoň 24 hodin velmi pomalu prokapávat, poté jej zalijte olivovým olejem a podávejte se salátem.
Další články:
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.
Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.
Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Sýr Labné.