Egypt

Špenátová polévka s jogurtem

Pro přípravu budeme potřebovat:

450 čerstvého nebo 225 g mraženého špenátu, 1 posekanou cibuli, 3 jemně nasekané jarní cibulky, 100 g rýže, 1 litr vody, 450 ml jogurtu, 1 vejce, 2 lžíce oleje, 1 utřený stroužek česneku, 1 lžička soli, pepř podle chuti

Postup přípravy:

Čerstvý špenát důkladně opereme ve studené vodě, mražený necháme částečně rozmrazit a nakrájíme na středně velké kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a v něm dozlatova usmažíme cibuli, přidáme jarní cibulky a špenát. Promícháme a ještě necháme několik minut na ohni. Přidáme rýži, přilijeme vodu a znovu promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Rychle vše přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a necháme kapalinu jen mírně probublávat 15-20 minut, dokud se rýže a špenát neuvaří. Mezitím v jiné nádobce rozmícháme jogurt s vejcem, ušleháme s utřeným česnekem a necháme stát. Tuto směs přidáme do polévky až je hotová. Polévku pak jen prohřejeme, ale už ji nevaříme, aby se nám nesrazilo vajíčko. Na talíři můžeme porce přizdobit trochou pažitky a doplnit kostičkami osmaženého chleba.

Arabská kuchyně

Další články:

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.

Co je to tahini

Egypt

Špenátová polévka s jogurtem.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů