Egypt

Směs do pity

Pro přípravu budeme potřebovat:

80 dkg kuřecího masa, 30 dkg měkkého salámu, 1 lžíce solamylu (nebo hladké mouky), 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička koření gyros, 4 rajčata, 2 větší cibule, 4 lžíce hořčice, trocha petrželky nebo zelených bylinek

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme dozlatova, přidáme lžíci sojové omáčky, zaprášíme solamylem nebo hladkou moukou, podlijeme asi 2 dl vody přidáme na struhadle na hrubo nastrouhaný měkký salám a podusíme do měkka, ke konci přidáme koření gyros, vznikne hustá směs, když tak dohustíme vodou s moukou pak povařit. Stáhneme z plotny dále již nevaříme. Přidáme na půlkolečka nakrájené 2 větší cibule a 4 rajčata, vmícháme 4 plné lžíce hořčice promícháme a směs je hotova.

Zchladlé placky lze ohřívat pokropené vodou v troubě nebo mikrovlnce.

Plníme podle chuti každého. Kapsu prořízneme a naplníme nebo náplň zabalíme do teplé placky.

Arabská kuchyně

Další recepty a články:

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Ayran pochází z Turecka.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Kafta v pite dochucená tahini.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.

Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základem egyptského náboženství.

Egypt

Směs do pity je jídlo které přistane na talíři a vykouzlí svoji chuť.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů