Pro přípravu budeme potřebovat:
80 dkg kuřecího masa, 30 dkg měkkého salámu, 1 lžíce solamylu (nebo hladké mouky), 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička koření gyros, 4 rajčata, 2 větší cibule, 4 lžíce hořčice, trocha petrželky nebo zelených bylinek
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme dozlatova, přidáme lžíci sojové omáčky, zaprášíme solamylem nebo hladkou moukou, podlijeme asi 2 dl vody přidáme na struhadle na hrubo nastrouhaný měkký salám a podusíme do měkka, ke konci přidáme koření gyros, vznikne hustá směs, když tak dohustíme vodou s moukou pak povařit. Stáhneme z plotny dále již nevaříme. Přidáme na půlkolečka nakrájené 2 větší cibule a 4 rajčata, vmícháme 4 plné lžíce hořčice promícháme a směs je hotova.
Zchladlé placky lze ohřívat pokropené vodou v troubě nebo mikrovlnce.
Plníme podle chuti každého. Kapsu prořízneme a naplníme nebo náplň zabalíme do teplé placky.
Další recepty a články:
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Kafta v pite dochucená tahini.
Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.
Egyptská mytologie byla ve starověkém Egyptě základem egyptského náboženství.
Směs do pity je jídlo které přistane na talíři a vykouzlí svoji chuť.