Salát egyptského felláha je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Budeme potřebovat: citronová šťáva z poloviny citronu, 1 červená cibule (může být i větší jarní cibulka), 2 větší stroužky česneku, 1/2 lžičky černého kmínu (černucha), 2 lžíce olivového oleje, 100-150 g zelených fazolek, mletý pepř podle chuti, 1 větší rajče, 1/2 lžičky sojové omáčky, sůl podle chuti
Doba přípravy 10 minut.
Postup přípravy:
Zelené fazolky uvaříme a spláchneme studenou vodou.
Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, rajče nakrájíme na maličké kostičky.
V misce rozmícháme olej, sojovou omáčku, citronovou šťávu a černý kmín. Přidáme rajčata, fazolky, nadrobno pokrájený česnek a cibuli, promícháme, opepříme, osolíme a dáme vychladit do ledničky.
Salát podáváme k drůbežímu masu.
Další recepty:
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Arabská káva z džezvy.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Kafta v pite dochucená tahini.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Naan pochází z Afghanistanu, Střední Asie a Persie.
Salát egyptského felláha je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Tři pyramidy v Gíze jsou bezesporu jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk vytvořil.
Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není synonymem pro přeplněné pláže a davy turistů.
Nakupování v Egyptě, to je barvité smlouvání o zboží, jeho cenu a podmínky.