Egypt

Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 hrníčky rajčatové šťávy, 1-2 velmi jemně nakrájené cibule, 5-7 utřených stroužků česneku, 1 lžička olivového oleje, jedlý olej, sůl, pepř

Postup přípravy:

Jemně nasekanou cibuli uvaříme do změknutí. Potom spolu s česnek osmažíme na pánvičce dozlatova. Přidáme rajčatovou šťávu a zvolna vaříme 15-20 minut dokud omáčka nezačne tmavnout. Přidáme olivový olej, sůl a pepř a vaříme další 2-3 minuty.

Arabská kuchyně

Další články:

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Plněné vinné listy

Egypt

Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů