Pro přípravu budeme potřebovat:
2 hrníčky rajčatové šťávy, 1-2 velmi jemně nakrájené cibule, 5-7 utřených stroužků česneku, 1 lžička olivového oleje, jedlý olej, sůl, pepř
Postup přípravy:
Jemně nasekanou cibuli uvaříme do změknutí. Potom spolu s česnek osmažíme na pánvičce dozlatova. Přidáme rajčatovou šťávu a zvolna vaříme 15-20 minut dokud omáčka nezačne tmavnout. Přidáme olivový olej, sůl a pepř a vaříme další 2-3 minuty.
Další články:
Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.
Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika.