Egypt

Předkrm z lilku

Pro přípravu budeme potřebovat:

125 ml (1/2 šálku) sezamových semínek, 1 středně velký lilek, 25 ml (2 polévkové lžíce) šťávy z citronu, sůl, pepř, 2 rozdrcené stroužky česneku, 25 ml (2 polévkové lžíce) olivového oleje, 1 malá cibule (nasekaná), 15 ml (1 polévková lžíce) nakrájené natě petržele

Postup přípravy:

Sezamová semínka vhoďte do mixéru, až se z nich vytvoří pasta. Lilek propíchněte a pečte 45 minut v pekáči troubě vyhřáté na 200 °C, dokud nezměkne. Nechte vychladit. Odstraňte slupku a rozmačkejte dužinu vidličkou. Přidejte sezamovou pastu, citronovou šťávu, česnek a okořeňte solí a pepřem. Dobře promíchejte. Dejte vše do servírovací misky a na vršek nalijte olivový olej. Posypte cibulí a petrželí a podávejte s pita chlebem.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Lilek s čočkou

Egypt

Předkrm z lilku.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů