Pro přípravu budeme potřebovat:
6-8 porcí: 2-3 velké pomeranče, 1 najemno nakrájená cibule, 50-75 ml (1/4-1/3 šálku) vypeckovaných černých oliv, sušený a rozdrcený červený pepř, 50 ml (1/4 šálku) olivového oleje
Postup přípravy:
Nakrájejte pomeranče napříč na tenké plátky, ty zbavte slupky, odstraňte pecky a bílé části uprostřed. Dejte plátky do skleněné misky a pokryjte je vrstvou cibule a černých oliv. Okořeňte a pokapejte olivovým olejem.
Další články:
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Pomerančový salát s olivami.