Egypt

Pomerančový salát s olivami

Pro přípravu budeme potřebovat:

6-8 porcí: 2-3 velké pomeranče, 1 najemno nakrájená cibule, 50-75 ml (1/4-1/3 šálku) vypeckovaných černých oliv, sušený a rozdrcený červený pepř, 50 ml (1/4 šálku) olivového oleje

Postup přípravy:

Nakrájejte pomeranče napříč na tenké plátky, ty zbavte slupky, odstraňte pecky a bílé části uprostřed. Dejte plátky do skleněné misky a pokryjte je vrstvou cibule a černých oliv. Okořeňte a pokapejte olivovým olejem.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Lilek s čočkou

Egypt

Pomerančový salát s olivami.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů