Egypt

Pomazánka z cizrny hommos

Pro přípravu budeme potřebovat:

200 g cizrny, 1 litr vody, šťáva ze 2 citronů, 150 g tahini pasty, 4 stroužky česneku, sůl, na ozdobení olivový olej, špetka sladké papriky, najemno nakrájená hladká petrželová nať, několik zrnek uvařené cizrny na ozdobu

Postup přípravy:

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme, luštěniny zalijeme čerstvou vodou, přivedeme k varu a sbíráme tvořící se pěnu. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se zrnka cizrny lehce oddělují od slupky. Scedíme je a vývar uschováme stranou. Několik zrnek oddělíme na ozdobu hotové pomazánky. Cizrnu, citronovou šťávu, tahini, česnek a trochu vývaru rozmixujeme na hladké pyré a osolíme. Podáváme v hlubších, nejlépe keramických miskách, lehce posypané sladkou paprikou a nakrájenou petrželkou. Uprostřed utvoříme důlek, do něj vlijeme olivový olej a několik zrnek uvařené cizrny.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu nebo s pečivem.

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Cheopsova pyramida v Gíze.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Ořechová kunafa kterou zalijeme studeným cukrovým sirupem.

Usir (Osiris)

Egypt

Pomazánka z cizrny hommos.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů