Pro přípravu budeme potřebovat:
3 cibule, olej, 2 velká rajčata, 2 různobarevné papriky, 2 hrnky červené čočky, rajčatový protlak, sůl, pepř, kmín, petržel, bazalka
Postup přípravy:
Cibule nakrájejte na malé kousky a pomalu ji osmahněte na oleji. Když je cibulka zlatavá, přidejte ostatní zeleninu, kterou jste si předem nakrájeli na menší kousky. Společně ještě chvíli osmahněte a nakonec zalijte vodou. Přiveďte k varu, dochutíte solí, pepřem a ostatními bylinkami a ještě pomalu vaříte až do změknutí čočky (cca 30 minut). Nakonec přidejte rajčatový protlak a připravte si mixér. Celou směs vhoďte do mixéru a rozmixujte. Vznikne hustá směs, kterou případně, pokud máte rádi, můžete zjemnit smetanou.
Další články:
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.
Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Ayran pochází z Turecka.
Polévka z červené čočky je hustá a vydatná.