Egypt

Polévka z červené čočky

Pro přípravu budeme potřebovat:

3 cibule, olej, 2 velká rajčata, 2 různobarevné papriky, 2 hrnky červené čočky, rajčatový protlak, sůl, pepř, kmín, petržel, bazalka

Postup přípravy:

Cibule nakrájejte na malé kousky a pomalu ji osmahněte na oleji. Když je cibulka zlatavá, přidejte ostatní zeleninu, kterou jste si předem nakrájeli na menší kousky. Společně ještě chvíli osmahněte a nakonec zalijte vodou. Přiveďte k varu, dochutíte solí, pepřem a ostatními bylinkami a ještě pomalu vaříte až do změknutí čočky (cca 30 minut). Nakonec přidejte rajčatový protlak a připravte si mixér. Celou směs vhoďte do mixéru a rozmixujte. Vznikne hustá směs, kterou případně, pokud máte rádi, můžete zjemnit smetanou.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.

Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Ayran pochází z Turecka.

Pyramidy v Gíze

Egypt

Polévka z červené čočky je hustá a vydatná.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů