Egypt

Plněná cuketa

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg menších cuket, 1 kg hovězího masa, 2 cibule, 1,5 šálek rýže, 3 šálky rajčatové šťávy, olej, sůl, pepř

Postup přípravy:

Maso umeleme nahrubo. Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, sůl a pepř a restujeme, dokud se šťáva nevypaří. Přidáme rýži a promícháme. Vzniknou směsí plníme cukety a poté je narovnáme do kastrolu. Rajčatovou šťávu promícháme s 2 lžícemi oleje a zalijeme tím cukety. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni nebo dáme do trouby asi na 30 minut. Podle potřeby podlijeme vodou.

Arabská kuchyně

Další články:

Fata - maso nakrájíme na menší kousky.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Plněné vinné listy

Egypt

Plněná cuketa.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů