Pro přípravu budeme potřebovat:
1 kg menších cuket, 1 kg hovězího masa, 2 cibule, 1,5 šálek rýže, 3 šálky rajčatové šťávy, olej, sůl, pepř
Postup přípravy:
Maso umeleme nahrubo. Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, sůl a pepř a restujeme, dokud se šťáva nevypaří. Přidáme rýži a promícháme. Vzniknou směsí plníme cukety a poté je narovnáme do kastrolu. Rajčatovou šťávu promícháme s 2 lžícemi oleje a zalijeme tím cukety. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni nebo dáme do trouby asi na 30 minut. Podle potřeby podlijeme vodou.
Další články:
Fata - maso nakrájíme na menší kousky.
Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.
Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Plněná cuketa.