Egypt

Plaki

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg ryby marény, 4 rajčata, 4 cibule, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 100 g rozinek, mletý pepř, sůl, 100 ml olivového oleje, petrželová nať

Postup přípravy:

Rozinky na 2 hodiny namočíme do vody. Rybu vykucháme, opláchneme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a v rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Přeložíme do pekáče a ve zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, rajčata (spařená, oloupaná a nakrájená), prolisovaný česnek a sekanou petrželovou nať. Přidáme mletý pepř a citrónovou šťávu. Zalijeme vodou, přivedeme k varu 10 minut vaříme. Takto vzniklou omáčkou přelijeme porce ryby, posypeme rozinkami a zapečeme (přibližně 30 minut). Podáváme s rýží.

Arabská kuchyně

Další články:

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Fata - maso nakrájíme na menší kousky.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Co je to tahini

Egypt

Plaki.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů