Pro přípravu budeme potřebovat:
4 ks Pita chleby
Hamburger:
400 g mletého hovězího masa
sůl, mletý pepř
olej na osmažení - 1-2 polévkové lžíce
Ochucený cottage:
1 kelímek cottage přírodní
1 stroužek česneku
sůl
pažitka
Náplň:
kyselá okurka
čertovská omáčka nebo kečup
hořčice
cibule
Postup přípravy:
Hovězí maso smícháme se solí a mletým pepřem. Necháme chvíli odležet, poté rozdělíme na čtyři díly a vytvoříme z nich placičky co nejvíc placaté, ony se při smažení zase zcvrknou. Do cottage prolisujeme česnek, špetku soli a pokrájenou pažitku, zamícháme a necháme chvilku odležet. Osmažíme na teflonové pánvi s trochou oleje. Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pitu kousek svršku seřízneme a měla by se po zmáčknutí ze stran sama otevřít. Pomažeme hořčicí, čertovskou nebo kečupem, dáme kolečka cibule a okurky, vsuneme hamburger a navršíme polévkovou lžíci ochuceného cottage. Kdo chce, dodá si podle chuti, co má rád.
Další recepty a články:
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Kafta v pite dochucená tahini.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Pita hamburger je jídlo které přistane na talíři a vykouzlí svoji chuť.