Egypt

Pistáciový kuskus

Pro přípravu budeme potřebovat:

8 porcí: 500 g kuskusu, 650-680 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, 65 g rozpuštěného másla, 80 g rozinek, 50 g plátků mandlí, 80 g pistácií, kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu, sůl, mletý černý pepř

Postup přípravy:

Kuskus vložte do mísy nebo hrnce a přelijte jej 650 ml vařícího vývaru. Promíchejte a nechejte nasáknout. Když bude kuskus ještě tvrdý, přilijte dalších 30 ml vývaru a opět nechte nasáknout. Mezitím na teflonové pánvi orestujte nasucho plátky mandlí dozlatova. Do kuskusu vmíchejte rozpuštěné máslo, rozinky, citronovou kůru, pistácie i mandle. Na závěr osolte a opepřete.

Podávat můžete jako přílohu nejlépe k drůbežímu masu nebo samostatně jako lehkou večeři.

Arabská kuchyně

Další články:

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Pomerančový salát s olivami

Egypt

Pistáciový kuskus.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů