Egypt

Perlička s kuskusem a zkaramelizovanými jablky

Pro přípravu budeme potřebovat:

Pro 4 osoby: perlička 200g, kuskus 50g, máta, petržel, bazalka, polovina citrónu, olivový olej 15ml, vinný ocet 5ml
Omáčka: demi glace 20ml, bílé víno 50ml, máslo 20g, polovina citrónu, rozmarýn, sůl, pepř, jablko 35g, máslo 10g, třtinový cukr 10g

Postup přípravy:

Perličku očistíme a omyjeme. Orestujeme ji na grilu a dáme ji péct do trouby na 180 °C na cca 11 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Svaříme víno se šťávou ze čtvrtky citrónu, citronóvou kůrou a snítkou rozmarýnu. Přidáme demi-glace a máslo a dochutíme solí a pepřem. Jablko oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na kolečka. Obalíme kolečka ve třtinovém cukru a orestujeme do zlatova na másle. Kuskus opláchneme, zalijeme vařící vodou a zakryjeme. Zakryté necháme cca 10 minut až je kuskus měkký. Dochutíme olivovým olejem, citrónovou kůrou a šťávou, vinným octem, solí a pepřem a přidáme najemno nasekané bylinky. Vše položíme na talíře a nakonec ozdobíme snítkou rozmarýnu.

Arabská kuchyně

Další články:

Falafel podáváme v arabském chlebu nebo s pečivem.

Cheopsova pyramida v Gíze.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Sharm el Sheikh (Šarm aš-Šajch) patří k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám.

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Egyptští bohové tvoří bohatě rozvětvený panteon.

Usir (Osiris)

Egypt

Perlička s kuskusem a zkaramelizovanými jablky.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů