Egypt

Pečený lilek s tahini

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg hnědého kulatého lilku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1-2 hrníčky omáčky tahini, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 1 lžíce oleje

Postup přípravy:

Lilek vždy pečeme ve slupce. Můžeme ho péct v horké troubě, ale lepší je opečený na pánvičce na sporáku. Obrátíme ho až změkne na jedné straně a začne z něho vytékat šťáva. Lilek pečeme cca 90-120 minut nebo než změkne a pak ho ihned ponoříme do studené vody s citrónovou šťávou, aby si uchoval svoji barvu. Když vychladne, oloupeme ho, vymačkáme z něho šťávu a rozmačkáme dužninu na kaši. Přidáme omáčku tahini omáčku a důkladně promícháme. Pokapeme olejem a posypeme nasekanou petrželkou.

Arabská kuchyně

Další články:

Ořechová kunafa kterou zalijeme studeným cukrovým sirupem.

Cheopsova pyramida v Gíze.

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Co je to tahini

Egypt

Pečený lilek s tahini.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů