Egypt

Pečená vejce v kořenné směsi

Pro přípravu budeme potřebovat:

6 vajec, 2 lžičky skořice, 2 lžičky mleté kurkumy, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička koriandru v prášku, sůl, pepř

Postup přípravy:

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Špendlíkem opatrně propícháme ze všech stran, jen tak abychom se dostali ke žloutkům. Tak se vejce jednak nerozsypou a také lépe vtáhnou chutě koření. Koření dáme do větší nádobky a důkladně promícháme. V hlubší nádobě rozehřejeme olej, opatrně do něj vložíme vejce a ohříváme na mírném ohni, až jsou ze všech stran nahnědlá. Pak je cedníkem vyndáme a obalíme v kořenné směsi.

Arabská kuchyně

Další články:

Cheopsova pyramida v Gíze.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Ořechová kunafa kterou zalijeme studeným cukrovým sirupem.

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo dosud přesně určeno.

Co je to tahini

Egypt

Pečená vejce v kořenné směsi.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů