Egypt

Mulukhiya

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 kg čerstvé molochéjji nebo 2 balíčky (každý 1 kg) mražené (můžeme nahradit špenátem), 2 kuřata (1 kg každé), 4-5 zrnek kardamomu, 15-20 stroužků česneku (utřeného), 1 lžíce mletého koriandru, 1 lžíce citrónové šťávy, olej, sůl

Postup přípravy:

Vaříme vodu s cibulí, solí a kardamomem. Přidáme kuře, které vařím, až změkne. Poté kuře vyjmeme z vody, vykostíme a usmažíme (použijeme do jiného jídla). Z polévky vyndáme kardamom a cibuli a dále vaříme. Přidáme nasekanou molochéjju a zvolna vaříme 3-5 minut. Pozor, aby se molochéjja nerozvařila, poznáme to tak, že její listy začínají klesat na dno hrnce. Utřeme česnek se solí a koriandrem a tuto směs osmahneme na pánvičce dozlatova a pak přidáme do polévky. Zvolna vaříme další 2 minuty. Můžeme přidat citrónovou šťávu podle chuti. Pokud použijeme do polévky mraženou molochéjju, mícháme dokud neroztaje a pak pokračujeme jako u čerstvé.

Arabská kuchyně

Další články:

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Ořechová kunafa se jí přelitá studeným cukrovým sirupem.

Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Co je to tahini

Egypt

Mulukhiya je egyptská polévka.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů