Egypt

Molochéjja ze špenátu

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 litry vody, 2 tobolky kardamomu, 1 kuře (1,5 kg) – můžeme použít kuřecí nebo slepičí skelety na polévku, 1 velká cibule, 1 bobkový list, 2 kg čerstvého špenátu nebo 2 balíčky mraženého (v originálním egyptském receptu se používá molochéjja, tuto zeleninu je však velice těžké sehnat mimo Egypt, v receptu je proto jako náhražka použit špenát), 1 lžíce olivového olej, 2 lžičky mletého koriandru, 3 lžičky soli, 10 stroužků česneku, 3 lžíce čerstvé citrónové šťávy

Postup přípravy:

Vaříme vodu s cibulí, kardamomem a bobkovým listem. Přidáme kuře a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme nezakryté ještě asi hodinu. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout (bude se hodit do jiného jídla). Polévku přecedíme přes cedník nebo pláténko do jiného hrnce. Uvařenou cibuli rozmačkáme vidličkou a přidáme k vývaru. Natrhané špenátové lístky přidáme k polévce a vaříme dokud neklesnou ke dnu (v případě mraženého dokud neroztaje). Vedle na pánvičce rozpálíme olej, na kterém osmahneme dohněda utřený česnek se solí a koriandrem. Tuto směs přidáme k polévce a dochutíme citrónovou šťávou.

Arabská kuchyně

Další články:

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Ořechová kunafa se jí přelitá studeným cukrovým sirupem.

Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.

Co je to tahini

Egypt

Molochéjja ze špenátu je egyptská polévka.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů