Marocké sladkosti je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
12 dkg cukru moučka, 14 dkg lískových ořechů, 14 dkg mandlí, 5 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 5 dkg rozinek, 100 ml šlehačky
Postup přípravy:
Rozpustíme máslo, přidáme cukr a šlehačku a krátce povaříme. Odstavíme a přimícháme nadrobno nasekané ořechy, mandle, rozinky, kandované ovoce a mouku. Ze vzniklé hmoty děláme na pečící papír lžičkou hromádky. Pečeme asi 10 minut, až jsou okraje hnědé a vršek růžový. Sundáváme až vychladlé. Spodní stranu placičky namáčíme v čokoládě.
Další recepty:
Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Kafta v pite dochucená tahini.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabská káva z džezvy.
Hummus s červenou řepou tvoří hustou pomazánku.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Marocké sladkosti je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Luxor byl známý i pod názvem Veset.
Tři pyramidy v Gíze jsou jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk v historii postavil.
Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není místem pro přeplněné pláže s davy turistů.