Egypt

Marocké sladkosti

Marocké sladkosti je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

12 dkg cukru moučka, 14 dkg lískových ořechů, 14 dkg mandlí, 5 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 5 dkg rozinek, 100 ml šlehačky

Postup přípravy:

Rozpustíme máslo, přidáme cukr a šlehačku a krátce povaříme. Odstavíme a přimícháme nadrobno nasekané ořechy, mandle, rozinky, kandované ovoce a mouku. Ze vzniklé hmoty děláme na pečící papír lžičkou hromádky. Pečeme asi 10 minut, až jsou okraje hnědé a vršek růžový. Sundáváme až vychladlé. Spodní stranu placičky namáčíme v čokoládě.

Další recepty:

Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.

Kafta v pite dochucená tahini.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.

Arabský falafel se připravuje z cizrny.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabská káva z džezvy.

Hummus s červenou řepou tvoří hustou pomazánku.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Egypt

Marocké sladkosti je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Luxor byl známý i pod názvem Veset.

Tři pyramidy v Gíze jsou jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk v historii postavil.

Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není místem pro přeplněné pláže s davy turistů.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů