Egypt

Lilek s čočkou

Pro přípravu budeme potřebovat:

250 g čočky, 1 lžičky soli, 8 menších lilků, 4 stroužky česneku, 1 čerstvá chilli paprička, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce vody, 10 lístků máty peprné

Postup přípravy:

Čočku důkladně propereme, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc odstát. Před vařením vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou, osolíme a vaříme dokud čočka nezměkne. Poté vodu slijeme. Každý lilek nakrájíme asi na 4 plátky a každý tento plátek ještě na cca 5 cm kousky. Rozdrtíme česnek společně s chilli papričkou a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme čočku, lilek a podlijeme 4 lžícemi vody. Mícháme asi 2-3 minuty dokud není lilek osmahnutý. Přidáme lístky máty, naposledy zamícháme a pánev odstavíme z ohně.

Arabská kuchyně

Další články:

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika

Egypt

Lilek s čočkou.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů